Nokvēpusi darbnīca pārveidota par košu, gaisīgu bēniņu istabu

Jūl 15, 2016 Off Comments in Atjaunota māja, Brīvdienu māja, Dzīvojamā māja, Neparasta māja, Pagalma māja by
Nokvēpusi darbnīca pārveidota par košu, gaisīgu bēniņu istabu

Bēniņiem līdzīgā rezidence tika ierīkota novecojušas darbnīcas čaulā ar skatu uz gleznainu bruģakmens sētu 20-tajā Parīzes apgabalā. NZI arhitekti maksimāli izmantoja darbnīcas 50m2 lielo platību.

Arhitekti izmantoja jau esošo atšķirību grīdas līmenī, virtuvi un ēdamzonu atdalot no dzīvojamās istabas ar diviem pakāpieniem. Augstāk esošās dzīvojamās istabas mala ir īstajā augstumā, lai tiktu izmantota kā sols pie galda ēšanas laikā. Baltās krāsas pārklājums uz sienām un griestiem vietu padarīja daudz gaišāku. Lai sabalansētu balto, virtuves un ēdamzonas puses akmens sienas tika atsegtas, radot jauku rupjā un gludā, laucinieciskā un modernā sajaukumu.

Kompaktajā virtuvītē atrodas unikāls izvelkams letes pagarinājums, kuru var izmantot kā papildus darba virsmu vai neformālu ēdamgaldu. Vannasistaba un pieliekamais tika izveidots jau esošā mājas virtuves galam piekļautā piebūvē.

Izmantojot virtuves daļas augsto griestu (5m) priekšrocību, arhitekti guļamistabu izveidoja kā nelielu bēniņu istabiņu augšā. Lai mājas sajūta būtu atvērta un gaisīga, viņi atstāja pamatīgu spraugu priekšējā sienā, un guļamistabu ieskāva stikla sienās. Stikla sienas veido papildus skaņas izolāciju, vienalga, vai no ārpuses vai kaimiņiem. Mazās mājās bieži ir problēmas ar skaņas pārraidi, sevišķi, ja izmantoti smagi apdares materiāli, kā betona grīdas šeit. Stikla iedaļa varētu būt risinājums, kas diviem iemītniekiem ļauj dzīvot mierā un relatīvā klusumā.