“Poligona” studijas māja no Džefrija Possa un “Workus” arhitektiem

Dec 11, 2015 Off Comments in Atpūtas māja, Brīvdienu māja, Dabai draudzīga māja, Dzīvojamā māja, EKO māja, Lauku māja, Mājas by
“Poligona” studijas māja no Džefrija Possa un “Workus” arhitektiem

Šī ir maza būve tiek izmantota kā skulptūru studija. Likumsakarīgi, ka arhitekti šai mājai uzbūvēja abstraktu skulpturālas formas zig-zag jumtu.Cinkota tērauda apšuvums klāj sienas virsmu līdz pat jumtam, kur tas ir salocīts asimetriskos gabalos. Lai gan šī māja nav izveidota kā pilna laika dzīvojamā rezidence, šī “Poligona” studijas māja būtu ļoti patīkama maza māja arī dzīvošanai. Arhitekti izplānoja trīs savienotas istabu platības: divu stāvu platība priekš darbnīcas un bēniņi priekš viesiem. Mājas bēniņi aizņem lielāko daļu jumtgali.

Mājas kopējā platība ir 38 kvadrātmetri un bēniņi aizņem nedaudz mazāk par kopējo mājas platību. Studija atrodas blakus “Lake George” ezeram, netālu no Ņujorkas. Lielās stikla durvis ir pret skaisto ezeru sniedzot jauku un patīkamu skatu. Durvis kas ir līmenī ar bēniņiem dod pieeju esošajam balkonam.
Mājai ir izturīgas betona grīdas. Sienas ir baltā krāsā lai atstarotu gaismu kamēr griesti un bēniņi ir klāti ar ciedru lai mājā būtu patīkams siltums. Tādas pašas ciedra plāksnes tiek izmantotas ārējās sienās. Zemākā mājas jumta sadaļa formē dziļu pārkari pār ieejas durvīm. Novietojot papildus jumta gaismas tieši uz sienām, arhitekti spēja izveidot pārkari un platību interjerā, izveidojot patīkami redzamu skapīti virs durvīm.