Vasarnīca Skane, renovēta lauku māja

Aug 5, 2016 Off Comments in Atpūtas māja, Brīvdienu māja, Dārza māja, Ģimenes mājas, Pagalma māja, Vienkārša māja by
Vasarnīca Skane, renovēta lauku māja

Pamesta lauku māja ieguva jaunu dzīvi kā mūsdienīga zviedru vasarnīca. Īpašniekus piesaistīja ēkas tradicionālais izskats un nostaļģiskā sajūta. Tomēr tai bija nepieciešamas dažas izmaiņas, lai pielāgotos jaunajai lomai. Īpašnieki lūdza LASC Studio arhitektu birojam ēku atjaunot un modernizēt, tai pat laikā saglabājot mantojumu, kas to padarīja īpašu.

Arhitekti sāka darbu nojaucot lielāko daļu iekšējās starpsienas, lai dzīvojamo telpu padarītu plašāku. Jaunā 105m2 lielā platība sevī ietver divas guļamistabas lejas stāvā un vienu papildus guļamistabu, kā arī bēniņus augšstāvā. Eja uz guļamistabām tika pārveidota par nelielu bibliotēku ar grāmatu plauktiem un īpaši platu palodzi, kas kalpo kā galds.

Esošie logi tika saglabāti, bet sienās tika izveidotas jaunas atveres, kas telpā ienes vairāk gaismu un paver skatu uz pastorālo ainavu. Tā vietā, lai bezjēdzīgi mēģinātu nokopēt oriģinālo logu detaļas, jaunais stiklojums tika atstāts bez rotājumiem, ar slēptiem rāmjiem, it kā nepabeigtiem, akcentējot atšķirību starp veco un jauno. Līdzīgi daļa jaunās betona grīdas papildina oriģinālo koka grīdu.

Betons tika izmantots arī, lai izveidotu virtuves leti un izlietnes, kā arī apsildāmu solu vannas istabā. Griesti un sienas ir apdarināti ar priedes koka dēļiem un baltu apmetumu. Bālie materiāli ir atdzīvināti ar tirkīza un zeltaini dzeltenas krāsas triepieniem, kuri pasvītro pāreju no publiskās uz privāto telpu. Šīs krāsas tika izvēlētās, lai rosinātu atmiņas par gadiem, ko mājas īpašnieki pavadīja dzīvojot Ķīnā, kā arī atsaucoties uz pludmales dvieļu košajām krāsām.